Irritationsmoment

elefantgrass
Visst, elefantgräset är ståtligt, ja, till och med magnifikt, när det i augusti reser sig minst tre meter över marken bara på årsskott, rasslar vackert gör det också – två månader om året!

De resterande 10 månaderna då?

Annons

Jag lovar att det inte är någon överdrift när jag säger att jag hatar det! Elefantgräset i sig självt är på inget sätt orsak till denna irritation – utan min sambos envetna vägran att när säsongen är över kapa det jämns med marken och lägga det i komposten. Vilken vettig människa som helst skulle göra precis det och inget annat!

Istället får jag under tio (10) månader leva med att långa sjoken av vissnat gräs, jag lovar, de är typ tre meter även i torrt skick. Och de blåser omkring och prasslar överallt, precis överallt – i, omkring, över och under vårt hus – i dag hittade jag ett snustorrt 4-metersstrå, minst, under sängen …

Varför? Jo min sambo har läst någonstans, oklart var, att om det klipps ner ”kryper” frosten ner i de ihåliga stubbade gräspiporna och rötterna fryser sönder … Har någon hört något så dumt?

Så här har vi det – år efter år efter år efter år …

/Svante


  • http://mitt60talshus.blogspot.

    Din sambo har rätt! Sorry, du får stå ut 🙂Laddar