En chefredaktörs Design-Vecko-vardag …


Avslutade dagen på designfest med bland andra arkitekt- och designmegastjärnan Patricia Urquiola, till vänster, och NK Inrednings Kadi Harjak, till höger. Två intelligenta kvinnor i vars sällskap det är omöjligt att ha tråkigt – replikerna flyger genom luften som hårt servade tennisbollar!

Annons

Men låt mig ta det från början … 8.30: Pressfrukost på NK Inredning med Patrizia Moroso och Patricia Urquiola som gjort en utställning för italienska möbeltillverkaren Moroso och franska Baccarat … 10.00: Textilnyheter från Nina Campbell, Osborne & Little, Manuel Canovas och Vaughan presenteras av Cadoros Göran Nordendahl på Myntkabinettet … 11.30: Presslunch med presentation av Quantum – en ny serie trädgårdsredskap från Fiskars med kork som designelement. Ursnyggt och funktionellt! … 13.00: Möte med Anders Färdig och Pia Karlsson på Design House Stockholm. Jag och vår redaktionschef Karin O-L får en exklusiv förhandstitt på vad de kommer att presentera under våren och sommaren ¬– jag kan avslöja att det kommer att hända mycket spännande … 15.00 Möte på redaktionen med fastighetschefen Bo Jönsson och VD:n Nils Hederström om en, milt uttryckt, omdiskuterad omdisponerig av vår redaktionsmiljö … 15.30: Kollar på en hopklippt version av filmen från måndagens designprisgala på Operakällaren – en timme nedklippt till typ, två minuter – som ska läggas ut på www.elleinterior.se senare idag. Produktionsbolaget OTW har gjort ett bra jobb! … 16.00–18.00: Försök till att få näsan över vattnet i dagens ”mejlboxattack” … 18.30: Hem för middag med familjen … 20.30: NK Inredning och stor designfest, eminent arrangerad av Trendgruppen, och med Kadi Harjak som värd – ”alla var där”! … 23.00: Hemfärd i taxi …

Allt, ja, i alla fall nästan allt, är inspirerade och vansinnigt roligt! Kan mest liknas vid en social överdos, men i en mycket positiv bemärkelse … Och jag tänker – Hur privilegierad är inte jag som får ta del av allt det här …?

/Svante

 
Laddar