Emmas favoriter vecka 48


Under den här rubriken har jag tänkt att varje vecka samla allt mellan himmel och jord, gammalt som nytt, högt som lågt och bjuda på vad jag känner för mest just nu. Hoppas ni hittar något som kan inspirera er!

Annons

Det är nu det är som mörkast tycker jag, precis innan den vita gnistrande snön har lagt sig och lyser upp så gott den kan. Innan julstjärnorna har kommit upp och julstämningen har infunnit sig. Bli vän med mörkret genom att tända ljus, omge dig med goda välgörande dofter och en kopp värmande te. Här är några nyheter men också någon gammal klassiker som kan vara med länge, länge.

1. Ljusstaken Kubus från By Lassen får gärna lysa upp kvällarna. Min förbrukning av stearinljus så här års är ofantlig. / 2. Kan inte snön komma snart? All lera på marken just nu får min hund mest att likna en lerklump efter en långpromenad i skogen. Det här hundschampot från Aesop som även gör sig fint på badrumshyllan får gärna flytta in. / 3. Det här underlägget från Svenskt tenn står på min lista enbart för att det är så fint att bara ställa upp och luta mot kaklet på köksbänken, nästan som en fin tavla. / 4. Hanna, min kära granne mitt emot här på redaktionen har världens härligaste handkräm för vintertrötta händer som både är organisk och ekologisk och doftar juligt gott av apelsin och vanilj. / 5. Uppvuxen 20 min från Höganäs har Höganäs keramik alltid varit närvarande i mitt liv. Nu behöver mina gamla temuggar bytas ut mot dessa fina med träfat. Ingen kaffe för min del, men desto mer te blir det nu när temperaturen kryper under minusstrecket.

/Emma
Laddar