Efterfest hos ELLE …

ad.skiss
Om du inte sett en ”AD-skiss” så har du en här!

Skissen är förlaga till ett 9-sidigt reportage – ELLEs glamorösa 25-årsjubileumsfest, iscensatt i fyra delar – som kommer att publiceras i vår systertidning ELLEs decembernummer.

Annons

Ett urval av de gångna 25 årens medarbetare har agerat ”skådisar” på de fyra uppslagsbilderna – från den första chefredaktören, Malou von Sivers, till den nuvarande, Hermine Coyet Ohlen, frilansare, stylister, redaktionsmedlemmar, fotografer … och så förstås, jag. Undertecknad, svenska ELLEs första Art Director, som tillsammans med modechefen Inger Martin, var de två som först anställdes i september 1987. Första numret kom sedan ut i mars 1988. Klicka här om du vill se hur redaktionen såg ut 1989.

I fredags var det min tur att, som en av de som hållit sig vakna till ”efterfesten”, agera i fotostudion …

Var ska sleven vara om inte i grytan? 😉

/Svante

makeup
I sminklogen innan fotograferingen. Vi var alla tillsagda att komma så festklädda som möjligt – för min del innebar det min nya nougatfärgade kavaj i ullgabardin fån Marni, vit skjorta i bomullspiké från Jil Sander, mörkblå jeans från Acne och skor från Marsèll. För makeupen, i mitt fall så osynlig som bara möjligt, står Catherine Dichy.

vicky
Multibegåvade Victoria Nordström, set & prop stylist, hade ansvar för att all rekvisita höll måttet, eller snarare tvärtom, att allt var lagom urdrucket – i fråga om bilden vi skulle göra – ”efterfesten” …

kollegor
Mina kollegor från ELLE, Sara Jerkert, Carin Hellman och Emma Aspelin. Den sistnämnda också den som ”roddat” ihop hela fotograferingen som pågår i olika etapper under flera dagar – ett mästarprov i logistik!

fotoass
Magda Lipka-Falck, formgivare på ELLE och fotoassistenten förbereder inför fotograferingen.

sofia
En annan ”skådis”, Sofia Hellström, frilansande modejournalist/bloggare och författare passar på att tjuvjobba innan allt är klart för tagning. Här har Sofia ännu inte hunnit byta till den klänning hon bär på den slutgiltiga bilden. Väldigt spektakulär – missa inte den!

förberedelser
Victoria gör en sista översyn innan ”efterfestarna” får ta plats vid bordet …

Missa inte resultatet i ELLE nr 12, decembernumret,  som kommer ut i mitten av november!

 
Laddar