Dyrgripar på antikmässa


Konst- och antikmässan Tefaf i Maastricht pågår även den här veckan så här kommer ytterligare några bilder från denna fantastiska tillställning. Ovan en favorit i repris eftersom uppkopplingen på mässan var så svag: en ny skulptur i rostfritt stål med titeln Metallic Venus av Jeff Koons.

Annons

Ställs ut i Gagosian Gallerys monter och kostar 6 miljoner dollar. Inte undra på att det står en vakt intill verket hela tiden …

Mitt bland antikviteter och konst hade BMW smugit sig in för att presentera ett nytt designsamarbete där Scholten & Baijings arbetat med en Mini.

Aronson handlar med antik nederländsk keramik och har i sin monter en spektakulär svävande hylla som var en snackis på mässan redan förra året. Jag gissar på något slags magnetfält …

Proveniens, det vill säga ett föremåls ägarhistoria, är viktigt på Tefaf. Den här bänken, Conoid Bench, är ritad av George Nakashima för Mr & Mrs Nelson A Rockefellers Japaninspirerade gästhus i  Pocantico Hills, New York, år 1974.

Sist, men inte minst … ett fantastiskt vackert art deco-armband med akvamariner, diamanter och svart emalj av Jean Fouquet, Paris, från 1927. Armbandet visas i Hancocks monter och kostar en miljon euro. Just art deco är en stil som blir mer och mer populär – i nästa nummer (nummer 3 2013) kan man läsa mer om den.
/Karin
Laddar