Din bästa tid är nu …

hya
Fullt medveten om att hyacinterna jag köper på snitt har rest längre än jag vill tänka på – och säkert också med lastbil – ändå kan jag inte hålla fingrarna i styr …

Nu när vårvintern närmar sig är det hyacinternas tid. Alltså på riktigt! Som den lökväxt det är, när inte vi lurar den att blomma i december, är det nu som de snart ska till i vilt tillstånd. Jag frossar i ett stort fång i Alvar Aaltos vas Savoy från 1936. Många tänker den mest som en tulpanvas – för mig är Savoy hyacinternas vas!

Annons

Några utbrytare hamnar alltid i badrummet – som gjort för hyacinter – i en vas i pressplas fyndad för några veckor sedan på megloppisen på Refshaleøen strax utanför Köpenhamn. Gardinen i linne/bomull kommer från Centrum för Byggnadsvård i Gysinge. Jag älskar stilkrockar som den här – ett modernt badrum i marmor med en gardin som traditionellt hör hemma i ett helt annat sammanhang.

/Svante

bild[5]
Hyacinter är magiska – för att inte tala om stjälkarnas formspråk …

 
Laddar