Detaljerna som gör det

wienercafeet
Igår morse bjöd nyrenoverade Wienercaféet på frukost och Peter Nordin och Daniel Lindeberg berättade medryckande om sina visioner om det perfekta franska caféet, om hur de tränat baguettebakning hos Frankrikes mästarbagare i Strasbourg, om 25 ton specialimporterat baguettemjöl och om drömmen om den perfekta prinsesstårtan – bland annat … Helt underbart hängivet och perfektionistiskt!
Lika noga som de varit med bakverk och meny, lika perfekt in i minsta detalj är inredningen. Allt är nytt, berättade arkitekten Peter Ågren på Millimeter Arkitekter, och ändå ser det ut som om det alltid sett ut så. För att återskapa miljön sådan den kan ha sett ut har han och Peter Nordin tittat i trapphusen i husen runtomkring och hittat inspiration till stuckaturlister, marmoreringar och andra detaljer. Jag fastnade särskilt för de fina kablarna och koltrådslamporna på väggen i trappan ner till toaletterna, se bara:
kablar
/Karin

Annons

Joachim Lundgren 2013
(foto Joachim Lundgren)




Laddar