Design med själ!

bild[1]
Katarina Evans, undertecknad och Katarina Brieditis.

 

Vilken dag det varit!

När många av mina vänner firar sportlov med sina barn har jag tillbringat en dag på Stockholms Centralstation i ett samarbete mellan ELLE Decoration Design Awards 2014 och Zoega, Dark Forest Jag glömde omedelbart bort allt vad sportlov heter …! Privilegierat att ha ett jobb där jag språkas med begåvade och mångbottnade formgivare och att det dessutom räknas som jobb …!

Annons

Tre, eller rättare sagt fyra, av pristagarna fanns på plats och blev intervjuade av mig och allt spelades in för visning senare både på vår och Zoegas hemsida.

Första intervjun var med Jonas Wagell som fick priset för Årets Lampa med sin Cloud sedan följde Jesper Ståhl som är dubbelpristagare med sina bestick Stockholm och sin badrumsserie ArtÅrets Produkt för det Dukade Bordet respektive Årets Badrum. Två begåvade och spännande formgivare som jag hade kunna prata med precis hur länge som helst – det kändes som att vi satt hemma i mitt vardagsrum och inte i en soffa mitt på Stockholms Central …

Avslutade gjorde jag kl 17, mitt i rusningstid, med Katarina Brieditis och Katarina Evans, Årets Textil, med textilprojektet Re Rag Rug – Ett projekt som går rakt in i mitt hjärta – i alla avseenden – det är alla rätt!

Jag har svårt att, läs: kan inte, beskriva helheten utan att bli för detaljerad och mångordig … Läs istället om Re Rag Rug på Katarinornas egen blogg om projektet! reragrugblogspot.se 😉 – Värdigare pristagare kan jag inte tänka mig!

/Svante
Laddar