Den ”snyggaste” film jag sett!

tilda2
”I am love”, ”Il sono l’amore” eller ”Kärlek på italienska” – det låter snyggast på italienska men bortsett från det är det här också den ”snyggaste” film jag sett. Från början till slut! Skådisarna med en magnifik Tilda Swinton och en lika magnifik Marisa Berenson, kläder av Raf Simons för Jil Sander, pälsverk från Fendi och hela stämningen av supersofistikerad milanesisk överklass. En så übersnobbig och överlägsen överklass att maken inte finns någonstans – en helt annan värld!

Annons

Men snyggheten sitter allra mest i miljöerna – arkitekturen, rummen, möblerna – i detta helt fantastiska hus, Villa Necchi Campiglio, mitt inne i Milano, där en stor del av handlingen utspelar sig. Eller som huvudrollsspelande Tilda Swinton själv uttrycker sig om huset: ”that was part palace, part museum and part prison …”

Kolla på ”Il Sono Amore” från 2009 och bli förtrollad!

/Svante

milano
En skärmdump från instagram när min kollega @daniellindstrom, modechef på Magazine Café, gjorde ett besök i Villa Necchi Campiglio i Milano tidigare i år. Daniel låter minst lika betagen som jag – för att inte tala om toppstylisten Lotta Agaton …! 😉
Laddar