Broderifrosseri


Gör det själv-trenden har många trogna anhängare – däribland jag. För vad du än gillar, scrapbooking, virka sängöverkast eller att restaurera och klä om möbler, så är det ett väldigt roligt sätt att fylla och förgylla sin fritid på. Jag får inte bara frågor till min mail, utan också tips och tricks från läsare som vill dela med sig av sin vardag, vad de pysslar med när de vill koppla av efter en lång dag på jobbet eller vad de ställer klockan till på lediga helgdagar. I reportaget Nystart från årets augustinummer av ELLE Interiör har stylisten Cilla Ramnek och fotografen Pia Ulin med en bild på en broderad kudde i ett grafiskt mönster i olika färger, vilken har kommit att bli en återkommande rubrik på läsarfrågor i min inkorg. Var går den att hitta? Vem har designat den, och än en gång, var går den att hitta?
Dessvärre har vi ingen mer information om denna fina kudde då den är köpt second hand, och därmed också redan såld då tidningen kom ut i butik.
Nöjer man sig inte med detta besked och har tid över för lite avkoppling och pyssel i soffan, gör som vår läsare Maria som inspirerades så till den grad att hon broderade sig en egen. Otroligt vacker blev den svartvita kudde som får göra Marias tidigare egentillverkade kuddsamling sällskap.

Annons


Tack för ett härligt och inspirerande mail, detta får i varje fall mig att vilja gå en broderikurs. Eller leta fram en instruktionsvideo på Youtube.

/Felicia

Översta bilden föreställer den uppmärksammade second hand-kudden och inspirationskällan. Foto, Pia Ulin.
Nedersta bilden visar den kudde vår läsare Maria har broderat. Foto, Maria Snare.
Laddar