Att göra (om) en tavla


Här är en helt oskyldig tavla hemma på min vägg.


Eller va? Vad försiggår här?


Jo. Som ni kan se har jag gjort klart det hemliga smyckesskåpet som påbörjades på stora pysseldagen tidigare i vår. Komplett med tapetserat bakstycke i samma blå nyans som sjön på själva tavlan …

Annons


Och på insidan av ”dörren” två längder med nästan osynligt guldnät där jag ska sätta örhängen och broscher som inte trivs på småspik. Uppe till vänster skymtar det lilla spännet som håller ihop alltihop.

Jag är faktiskt väldigt nöjd med mitt lilla verk. Visst, det blev inte perfekt finish i alla hörn och om jag kunde gå tillbaka i tiden skulle jag nog välja ett bakstycke som var fem istället för tre millimeter tjockt. Men ändå, det är fantastisk förvaring och under alla våra timmar ihop har jag utvecklat något jag skulle kunna kalla kärlek till detta lilla skåp. Precis som det så ofta blir med saker en gör själv eller lägger ner tid på att förnya – de får liksom egen karaktär, fastnar i hjärtat och får hänga med från hem till hem genom livet.

/Hanna

PS. Stort tack till Design*Sponge för idé och pedagogiska instruktioner.
Laddar