& andra inspirerande berättelser


I fredags var halva redaktionen förbi för att titta in H&M:s nyöppnade butikskoncept & Other Stories en snabbis på lunchen. Och som vanligt tittade jag på allt annat än vad jag egentligen kom för att titta på. När jag går in i en butik vandrar ögonen alltid till första bästa stilleben, blombukett, till tavlorna på väggarna, inredningen, materialen, lamporna, jag kan verkligen fortsätta hur länge som helst. Och i fredags var inget undantag. Det var hyllor med tydliga konstruktioner, spacklade ofärdiga väggar, råa golv, reklamskyltar upphängda i vad som såg ut som enkla spännband fästa i taket, marmorskivor och bockben av obehandlat trä. De har också skapat någon form av hemkänsla här och var med hjälp av krukarrangemang och fint affischer uppsatta med washitejp. Som ni förstår är jag lite av en nörd när det kommer till material och form. För att inte prata om förpackningsdesign <3 Titta på pumpflaskorna, så fina!

Annons

När vi ändå är inne på det här med förpackningsdesign kan jag också erkänna att det har gått så långt att jag måste spara på alla fina papperspåsar, presentemballage, kartonger/askar och skrynkligt silkespapper och snören(!) jag kommer över. När jag får den där blicken av min kära sambo skyller jag på att det kan vara bra att ha när vi ska slå in något. Men om sanningen ska fram är de lite för fina för att jag ska kunna lämna dem ifrån mig.

Vad jag vill ha sagt är att inredningsinspiration kan komma från alla olika håll och man vet aldrig när man kan behöva en fin presentkartong daterad julen 2005.

/Emma
Laddar