Stillsamma jobbarkompisar


Vi fick nyligen mejl av en läsare som bad om tips på hur man kan skapa lite hemtrevnad kring sin arbetsplats om man sitter i ett öppet kontorslandskap. Kul och knepig fråga tycker jag. För det beror ju rätt mycket på vad arbetsgivaren har för regler – ofta finns ju givna ”ramar” i form av vilka möbler, vilken belysning och teknik som ska användas. Tur då att det är detaljerna som gör helheten! Kanske finns det möjlighet att få ta dit egna förvaringsgrejer eller klä in de befintliga i något fint papper? Är det tillåtet att sätta upp bilder? Spela musik? Ha växter? Eller åtminstone märka revir med lite pynt på dator och lampa?

Annons

Jag har turen att sitta vid en vägg som jag kan fylla med särskilt inspirerande inbjudningar och kort som kommer med posten. Just nu sitter här bland annat Greta Garbo, några tecknade djur av Mini Empire, Lisa Bengtssons söta tax Paul, Josef Frank som lyfter på hatten och en keramikfigur av underbara Lisa Larson.

Bilderna på anslagstavlan brukar komma och gå, men något som verkar vilja bestå är min lilla skrivbordsblomma. Jag köpte den på min allra första trädgårdsmässa när jag var rätt ny på redaktionen och sen dess har den hängt med. Den må se skör ut men står stadigt rotad i sin kruka. Flera år, flera kontorsflyttar – vi håller ihop i vått och torrt. Men lite som med husdjur blir det ett fasligt sjå varje gång jag ska iväg på semester. Förra året fick det tunga ansvarslasset fördelas mellan receptionen och skyddsombudet på vår grannredaktion Café.


Du och jag Oxalis triangularis, du och jag.

/Hanna

PS. Nästa vecka är det dags för årets upplaga av mässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö utanför Stockholm med massor av grön inspiration, intressanta föredrag och möjlighet att handla växter och alla möjliga tillbehör till trädgårds- och balkongodlingen.
Laddar