80 years – and still going strong

I nummer 10 av ELLE Interiör som finns ute i butik nu hittar ni högaktuella Stina Samolovs hem på Lilla Essingen. Stina som är i full fart med att projektleda ELLE-galan 2013 som är nu på fredag kan ni följa på elle.se för lite bakom kulisserna-snapshots.

Annons


I hennes kök fångade de här supersnygga staplade Alvar Aalto-ikonerna till vänster i bild mina ögon. Ett par klassiska Stool E60-pallar formgivna av Alvar Aalto. Som även han är högaktuell, eller rättare sagt hans pall Stool 60 som i år 2013 firar 80 år! Stool 60 har tre ben till skillnad mot Stinas pallar E60 på bilden ovan som har fyra ben. Funktionalistisk möbeldesign när den är som bäst.


2013 ska bli året då jag samlar på mig ett par av dessa tidlösa pallar – är det 80-års jubileum så är det! Den gula eller den gröna är nog mina favoriter. Synd att julen precis har varit … födelsedagspresent någon?!

Se mer av Sinas fina hem i en k-märkt gammal industrifastighet fotograferat av Patric Johansson i senaste numret av ELLE Interiör. Pallarna hittar ni hos Artek.

/Emma
Laddar