5:e ABBAn träder fram!


I morgon öppnar ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm!

Inför pressvisningen tidigare idag hade jag inga som helst förväntningar … tänkte att ja, det är väl ett till museum som alla andra. Icke så! Även en inbiten ABBA-älskare som jag – oftast är det ingen som tror mig när jag säger att vi lyssnar till ABBA varje helg – fick så jag teg! Och mer till!

Annons

Museet är fyllt av virtuella upplevelser som till exempel på bilden ovan där jag bokstavligen står på scen med ABBA och tillsammans med dem sjunger Mamma Mia … En upplevelse – i alla bemärkelser – som i efterhand går att ladda ner från muséets hemsida.

Gör en utflykt till Djurgården – väl investerade 195 kr!

/Svante


Björn Ulvaeus pratade inför den samlade världspressen – ja, jag lovar, det är ingen överdrift – och det var många med mig som slogs av vilken klok, begåvad och trevlig man han framstår som.


Anders och jag i en skräckfärd i helipkoptern som pryder omslaget på ABBAs fjärde studioalbum Arrival från 1976.


Syateljén där ABBAs scenkläder kom till är autentisk – allt från den gröna symaskinen från Husqvarna till hela lagret av paljetterade tyger.


På en parkbänk med ABBA – redan här kanske splittringen kan anas …


Hela museet är fyllt av rekvisita och installationer – ibland undrar jag vart tiden tog vägen … var vi verkligen såååå corny?;-)

 
Laddar