En ny värld …


Han hade två timmar tidigare sett världens vackraste tik. Brevet skulle lukta rosor och när hon vecklade upp det skulle bladen dingla ner på hennes nos” …

Det är början på en av de små berättelser som kan läsas om de olika och väldigt personliga djurskulpturerna från debututställningen Fables & Fairytales av nystartade designföretaget Bucks and Spurs som pågår just nu. Skulpturerna är gjorda i papier-maché, alla handgjorda och handmålade av konstnärerna Marie-Christine and Pierre, Muse et Homme, Paris …

Annons


I samma utställning finns svenska Lindalovisa Fernqvists vackra illustrationer att beskåda. Alla med fantasifulla, detaljrika och sagoliknande djurmotiv, skapade med penna och bläck och där inspirationen har hämtats ur natur, musik och ”den gamla världen” som Art Nouveau och Jugend. Här ovan syns två av av hennes illustrationer, och visst påminner hennes manér om gravyr?

Själv besökte jag utställningen igår och måste säga att jag gärna hade stannat kvar över en långfika om jag hade haft tid. Det var lite som att stiga in i en annan värld, en liten djurvärld omsluten av en robust och mycket väldesignad miljö och inramad med en fantastiskt snygg, djupgrön väggfärg! En färg jag skulle kunna gråta för!! Visst finns det väl en liten plats för den någonstans där hemma?
Allt i utställningen är dessutom till salu, så jag fick slå mig själv på fingrarna, ganska hårt, för att slippa komma ut från lokalen med ett hjorthuvud under armen. Det var ju visserligen inte särskilt tungt, men min köpstopps-period är definitivt inte över än på ett tag!

Bucks and Spurs kommer att visa upp olika designrelaterade projekt och produkter i deras showroom på Karlavägen 58 i Stockholm. Både egendesignade produkter och sånt som de genomför tillsammans med andra. Allt med en twist och i hög kvalitet.

Fables & Fairytales kommer att visas januari ut, så skynda er om ni inte vill missa den! Dörrarna är ofta låsta i och med att lokalen även fungerar som kontor, men dra dig inte för att ringa på dörren så kommer någon och öppnar!
Marina Dahlblom och Helena Wendt från Bucks and Spurs hälsar dig gärna välkommen!
Ps! Kolla in golvet! Tårarna rinner ner för mina kinder …

/Anette
Laddar